SUGARTRAIL

Aantal dagen:1 dag
Vervoer:bus-boot
Minimum aantal:6 personen
Maximum aantal:12 personen
Prijs:€ 65,-

VERTREKDATA
26-07-2015 TOUR S
30-07-2015
02-08-2015
06-08-2015
09-08-2015
13-08-2015
Sluiten
Klik hier voor vergroting

Algemene Info

THE SUGARTRAIL
Suiker heeft een heel belangrijk onderdeel uitgemaakt van de Surinaamse geschiedenis. In de hoogtijdagen van de slavernij waren er honderden suikerrietplantages. Tijdens de periode van de contractarbeiders speelde de suikerfabriek van Mariënburg een belangrijke rol en tot op deze dag wordt de Surinaamse rum, met haar oorsprong uit deze tijd, nog steeds in Paramaribo geproduceerd.

We nemen u mee langs deze historische tijdlijn in “the sugar trail”.  We laten u op ontspannen wijze de charme van Commewijne ervaren en het zoetzure suikerverleden van dit district ontdekken.

We komen langs kleine plaatsjes met namen als: Zoelen, Ellen, Voorburg, de Hulp en Alkmaar en kunnen genieten van het plattelandsgevoel en de leuke taferelen die we onderweg tegenkomen.

Tijdens deze trip leert u ook heel veel over suiker zelf. Onderwerpen als de geschiedenis en het  produktieproces door de eeuwen heen. Maar ook informatie over de opzet van de suikerrietplantages en de leefomstandigheden van de slaven.

Tijdens de trip is er een uitgebreide handout aan boord met nog extra
inhoudelijke informatie en veel beeldmateriaal naast de informatie van de gids zelf.


 • TOUR S
  Aantal dagen:1 dag
  Groep
  minimaal:
  6 personen
  Groep
  maximaal:
  12 personen
  Vertrektijd: tussen 8.15u en 08.30u
  Terugkomsttijd: Rond 16.30 bij de Marinetrap (waterkant) of Torarica
  Inbegrepen:Bus- en bootvervoer. Snacks, fruit, warme lunch, non-alcoholische consumpties zoals softdrinks, water en verse vruchtensappen, gids
  Transport:bus-boot
  Prijs: € 65,- p.p.
   INFO PROGRAMMA